Οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2002 19:03

ΨΑΛΙΔΙΣΤΗΚΑΝ προς το τέλος των συναλλαγών οι απώλειες των ευρωπαϊκών δεικτών, ενώ αρκετοί από αυτούς έκλεισαν με θετικό πρόσημο. Η βελτίωση του κλίματος οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη που παρουσιάζουν αυτή την ώρα τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.133,8 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,08%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.156,93 μονάδες, στα επίπεδα της Παρασκευής, ενώ ο δείκτης Xetra DAX στη Φρανκφούρτη, περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ενισχύεται κατά 0,54% και έχει φθάσει στις 3.180,65 μονάδες.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στους κλάδους της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, ενώ αντιθέτως πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών και των πετρελαϊκών εταιρειών.

Η μετοχή της Ericsson έκλεισε με άνοδο 8,77% μετά την είδηση ότι η Morgan Stanley αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της σουηδικής εταιρείας ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου λόγω της απότομης πτώσης των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε σήμερα κατά 71 σεντς και διαμορφώθηκε στα 27,13 δολάρια ανά βαρέλι. Η τιμή της BP έκλεισε με απώλειες 1,42%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα