Γ. Χατζημαρκάκης: Η Ευρώπη θα δείξει τα όπλα της στους κερδοσκόπους

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 17:08

Η Ευρώπη θα δείξει τα όπλα της στους κερδοσκόπους, δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 9,89, εν όψει της συνεδρίασης απόψε του Eurogroup.

Όπως ανέφερε, το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε η Ελλάδα ήταν υψηλό και αναζητείται λύση για να μειωθεί. «Θα γίνει μια απειλή στις αγορές. Όταν αγγίζεται το φίλο μας τον Έλληνα, θα σας δείξουμε πώς βασανίζουμε εμείς τους κερδοσκόπους. Θα δείξει η Ευρώπη τα όπλα της» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε να υπάρχει η δυνατότητα αποπομπής από την Ευρωζώνη όσων χωρών δεν καταφέρνουν να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους σημείωσε πως δεν τίθεται θέμα αποπομπής της Ελλάδας, προσθέτοντας πως πρόκειται για δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης.

Ανέφερε ακόμη πως το πακέτο υπέρ της Ελλάδας, αν υπάρξει, θα είναι μείγμα, δε θα είναι καθαρά δάνειο ή κάτι άλλο, αλλά μείγμα από διαφορετικές προσεγγίσεις.

Με αφορμή τις συζητήσεις για τη σύσταση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, επισήμανε πως δε θα βοηθήσει την Ελλάδα γιατί για να φτιαχτεί μπορεί να χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια, ενώ η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια άμεσα.

«Με τις πολιτικές δηλώσεις που θα κάνουν οι Ευρωπαίοι θα ησυχάσουν οι αγορές και αυτό θα γίνει. Οι ευρωπαίοι εταίροι θα εξετάσουν το πρόγραμμα και θα κάνουν μια δήλωση που θα υποστηρίζει 100% το πρόγραμμα της Ελλάδας και τα επιτόκια θα πέσουν. Το πρόγραμμα πιάνει και η αλληλεγγύη είναι όπλο. Το κλίμα έχει αλλάξει και αυτό είναι πάρα πολύ καλό» κατέληξε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα