Παρέμβαση ΥΠΟΙΑΝ για την αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 21:16
UPD:22:52

«Σήμερα δεν δικαιολογείται καμία αύξηση τιμής πέραν της αύξησης του ΦΠΑ, δηλαδή από 2,5 έως 3 λεπτά» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Μάλιστα, τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αταλάντευτη στην απόφαση της να πατάξει κάθε έννοια αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας.

Μετά από πρωτοβουλία του ΥΠΟΙΑΝ, όπως διευκρίνισε η υπουργός, «και σε συνεργασία με το καθ΄ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών απευθυνθήκαμε στη Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας και αναμένουμε να αποφασίσει προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πάταξη των αδικαιολόγητων αυξήσεων, όπου αυτές παρατηρούνται».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο νόμος προβλέπει πως απαιτείται η γνωμοδότηση της ΡΑΕ για την ανάγκη επιβολής πλαφόν.

Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη πως οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά τόσο από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου όσο και σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εμπορίου των Νομαρχιών.

Ήδη σήμερα, από τους ελέγχους που έγιναν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα τέσσερις πρατηριούχοι για την τιμή πώλησης των υγρών καυσίμων.

Οπως διευκρινίστηκε, η παραπομπή στον εισαγγελέα των τεσσάρων πρατηριούχων έγινε επειδή δεν γνωστοποίησαν, όπως όφειλαν, τις τιμές στις οποίες πωλούσαν τα υγρά καύσιμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα