Με απώλειες 0,3% έκλεισε ο Nikkei

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 09:41
UPD:10:01

Με περιορισμένες απώλειες έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά τη ρευστοποίηση κερδών στις μετοχές που είχαν καταγράψει κέρδη το τελευταίο διάστημα, όπως η Canon Inc.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη μετοχή της Sony Financial Holdings, χάρη στη νέα επενδυτική πολιτική της εταιρείας, καθώς και στη μετοχή της Toyota Motor Corp μετά τις δηλώσεις της για το Prius.

Οι επενδυτές φάνηκαν σε γενικές γραμμές διστακτικοί να λάβουν επιθετικές θέσεις εν όψει των αποφάσεων που αναμένεται να λάβουν η Federal Reserve και η Τράπεζα της Ιαπωνίας την τρέχουσα εβδομάδα σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής.

Η αγορά ανυπομονεί να δει εάν η BOJ θα αποφασίσει να παρατείνει την παροχή κεφαλαίων σταθερού επιτοκίου με διάρκεια τριών μηνών, είτε με την αύξηση του συνολικού ποσού από τα 10 τρισ. γεν που είναι σήμερα είτε με την παράταση του εγχειρήματος στους έξι μήνες τουλάχιστον.

«Η αγορά δέχεται ανοδικές πιέσεις χάρη στις προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την BOJ, αλλά σε περίπτωση που η κεντρική τράπεζα δεν διευρύνει την πολιτική της, το οποίο εγώ θεωρώ πιθανότερο, η αγορά μετοχών θα χάσει έδαφος», σχολιάζει ο Σοικίρο Μόνζι από την Daiwa SB Investments.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei υποχώρησε στις 10.721,71 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 938,10 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα