Σταθερό επαγγελματικό περιβάλλον ζητούν οι εργαζόμενοι

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 10:58

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία των σημερινών εργαζομένων είναι η επαγγελματική σταθερότητα, σύμφωνα με διετή έρευνα της Towers Watson Co, καθώς οι σύγχρονοι επαγγελματίες βλέπουν την εργασία τους ως «λιμάνι» και όχι ως «ενδιάμεσο σταθμό», όπως συνήθιζαν μέχρι πρότινος τα φιλόδοξα και ανερχόμενα στελέχη.

Η τάση αυτή των σύγχρονων εργαζομένων, όμως, βρίσκει αντίθετη την αγορά εργασίας, καθώς οι νέες τάσεις επιβάλουν εξωτερική ανάθεση των εργασιών, μερική απασχόληση, ευέλικτο ωράριο και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

«Ο κόσμος ζητά πράγματα που γίνονται ολοένα δυσκολότερο να αποκτηθούν», τονίζει ο Μαξ Κάλντγουελ, επικεφαλής της Towers Watson. «Θέλουν να κατασταλάξουν σε μία ή δύο εταιρείες σε ολόκληρη τη ζωή τους. Αυτό που ζητούν είναι ασφάλεια, σταθερότητα, μακροχρόνια επαγγελματική σχέση –τα οποία χάνονται σταδιακά από την αγορά εργασίας», συμπληρώνει.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ένα τρίτο των εργαζομένων προτιμά να εργαστεί στον ίδιο εργοδότη καθΆ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ το ένα τρίτο προτιμά να περιοριστεί σε δύο ή τρεις επιχειρήσεις σε όλη του την καριέρα, σύμφωνα με την έρευνα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα