Ολι Ρεν: Υπό παρακολούθηση οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 15:12
UPD:15:13

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και η Ελλάδα θα παρουσιάσει την επόμενη έκθεσή της έως τα μέσα Μαΐου, που θα αφορά τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές εκτιμήσεις έως το 2012», ανέφερε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος στο στόχο του 4% ήδη εφαρμόζονται, έχουν ληφθεί και ισχύουν, επεσήμανε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει σήμερα το Ecofin.

Όπως σημείωσε, οι αποφάσεις αυτές βασίζονται σε μια πιο ρεαλιστική εκτίμηση της οικονομικής ανάπτυξης σε σχέση με τα αρχικά μακροοικονομικά σενάρια της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και η Ελλάδα θα παρουσιάσει την επόμενη έκθεσή της έως τα μέσα Μαΐου, που θα αφορά τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές εκτιμήσεις έως το 2012», ανέφερε ο κ. Ρεν, προσθέτοντας ότι το Μάιο το Ecofin θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατάσταση στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα