Σταθερά τα έσοδα στην επενδυτική τραπεζική το 2010

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010 16:59

Στα ικανοποιητικά επίπεδα του 2009 αναμένεται να κυμανθούν και φέτος τα έσοδα στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η οποία θα καθησυχάσει τους επενδυτές που φοβούνταν για δραστική μείωση.

Τα έσοδα του κλάδου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 10-15% το τρέχον έτος στα 280 δισεκατομμύρια, περίπου, αν και μετά τον συνυπολογισμό των μικρότερων επιπέδων μείωσης της αξίας των πιστωτικών ζημιών, τα έσοδα αναμένεται να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με την έκθεση των Morgan Stanley και Oliver Wyman

Η Morgan Stanley σημειώνει ότι τράπεζες που έχουν επωφεληθεί από τις τελευταίες εξελίξεις παγιώνοντας ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς, μεταξύ των οποίων η Barclays, η Bank of America, η JPMorgan και η Credit Suisse, θα δουν την αξία τους να αυξάνεται την ερχόμενη διετία.

Κίνδυνο για την κερδοφορία των επενδυτικών τραπεζών συνιστούν, σύμφωνα με την έκθεση, οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις του ρυθμιστικού πλαισίου, καθώς και η εύθραυστη φύση της οικονομίας. «Αυτό θα ενισχύσει την ανάγκη των παικτών [της αγοράς] να ανταγωνιστούν σκληρά προκειμένου να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των συναλλαγών.

«Οι τράπεζες θα πρέπει να επανατοποθετηθούν ανάλογα μετά τη μεταρρύθμιση του ρυθμιστικού πλαισίου, να εντείνουν τον ανταγωνισμό σε επίπεδο μεγέθους, να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση κινδύνων και να λαμβάνουν ξεκάθαρες αποφάσεις σχετικά με την αναμόρφωση της δραστηριότητάς τους», υπογραμμίζει η έκθεση.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα