Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 05:33
UPD:05:44

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων, καθώς η Federal Reserve δεσμεύθηκε να διατηρήσει τα επιτόκια δανεισμού κοντά στο μηδέν και «εκτεταμένη περίοδο.»

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,9% φθάνοντας στις 124,05 μονάδες στις 11:59 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 20 Ιανουαρίου. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1% και στην Ταϊβάν ο Taiex ισχυροποιήθηκε 1,3%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,7% στο Σύδνεϋ.

Ανοδο σημείωνε ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία, όπου η κεντρική τράπεζα έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική το απόγευμα.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,8% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τον Οκτώβριο του 2008, μετά τα σχόλια της Fed για τα επιτόκια. Η ομοσπονδιακή τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού μεταξύ των τραπεζών στην κλίμακα από 0,25% έως μηδέν, όπου βρίσκονται από τον Δεκέμβριο του 2008.

Το γιέν υποτιμήθηκε στα 124,56 ανά ευρώ σήμερα από 123,38 που ήταν χθες κατά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Το αδύναμο γιέν τονώνει την αξία των κερδών των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό όταν μετατρέπονται στο νόμισμα της χώρας τους.

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 8,6% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των δύο μηνών στις 8 Φεβρουαρίου καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και η υπόσχεση στήριξης της Ελλάδας από τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, τόνωσαν την εμπιστοσύνη για παγκόσμια ανάκαμψη.

Χθες τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο 0,3% σήμερα μετά την αναρρίχησή 2,4% χθες στη Νέα Υόρκη, η μεγαλύτερη άνοδος σε τέσσερις εβδομάδες. Χθες στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης τα έξι μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε 1,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα