Και η ΠΟΠΕΚ απέχει από την αυριανή απεργία

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 10:19

Την απόφασή της να μη συμμετάσχει στο κλείσιμο των πρατηρίων υγρών καυσίμων την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 ανακοίνωσε επισήμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) μετά τις διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση, επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Με βάση το ενημερωτικό σημείωμα για το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποσαφηνίζεται ότι ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει της Β κατ. βιβλίων εσόδων - εξόδων, θα εφαρμοστεί για τα πρατήρια καυσίμων (και σειρά άλλων επαγγελματιών), από 1ης Ιανουαρίου του 2011 και όχι άμεσα. Προβλέπεται επίσης ότι "για τη μεταβατική περίοδο των εισοδημάτων του 2010 θα υπάρξουν προσαρμογές στο τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα".

¶ρα για φέτος η μοναδική αλλαγή που θα επέλθει στο φορολογικό καθεστώς των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, είναι η υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων λιανικής από 1ης Απριλίου και οι όποιες προσαρμογές γίνουν στο τεκμαρτό εισόδημα.-

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα