Χαμόγελα στο Τόκιο

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 10:31

Στα υψηλά οκτώ εβδομάδων έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,2% μετά την κίνηση χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στην οποία προέβη η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Για πολλούς, η πρωτοβουλία αυτή της κεντρικής τράπεζας θεωρήθηκε ως μια προσπάθεια ανακοπής της πορείας ανάκαμψης του γεν. Κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών τσιπ λόγω των προσδοκιών για θετικά αποτελέσματα κερδοφορίας από την Intel.

¶λμα σημείωσε η Elpida Memory μετά από δημοσίευμα για αυξημένα κέρδη, ενώ ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στις εταιρείες καταναλωτικής πίστης. Πτωτικές τάσεις επικράτησαν, ωστόσο, στην ισοτιμία του γεν έναντι του δολαρίου και του ευρώ μετά την κίνηση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

«Οι επιπτώσεις θα περάσουν σήμερα στην αγορά. Το ενδιαφέρον θα στραφεί στις κερδοφορίες, οι οποίες βελτιώνονται σταδιακά, γεγονός που ίσως επιφέρει πιέσεις στον Nikkei για κάποιο μικρό διάστημα», σχολιάζει ο Μασάρου Χαμασάκι, ανώτατος στέλεχος της Toyota Asset Management.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.846,98 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, κλείνοντας στις 947,43 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα