Για «υπεραισιόδοξες» δημοσιονομικές προβλέψεις ανησυχεί η Κομισιόν

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 14:02

Την ανησυχία της για την «υπεραισιοδοξία» με την οποία καταρτίζουν τις προβλέψεις τους για τη μείωση του δημοσιονομικού χρέους πολλά κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Βρετανία, εξέφρασε η Κομισίον.

Οι Βρυξέλλες έδωσαν στη δημοσιότητα εκτιμήσεις σχετικά με την αξιοπιστία των προγραμμάτων δημοσιονομική προσαρμογής που έχουν καταρτίσει 14 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ισπανία. Τα δημοσιονομικά ελλείμματα των εν λόγω κρατών έχουν φτάσει σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.

«Σε γενικές γραμμές, στα περισσότερα από τα 14 προγράμματα που εξετάσθηκαν, οι υποθέσεις για ανάπτυξη στις οποίες βασίζονται οι δημοσιονομικές προβλέψεις κρίνονται μάλλον υπεραισιόδοξες, γεγονός που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να αποδειχθούν χειρότερα από τα προβλεπόμενα», αναφέρει την ανακοίνωσή της η Κομισιόν. «Σε πολλές περιπτώσεις, εξάλλου, η προτεινόμενη στρατηγική δημοσιονομικής εξυγίανσης μετά το 2011 δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα μέτρα», προσθέτει.

Με τη δήλωσή τους αυτή, οι Βρυξέλλες αναφέρονται στις περιπτώσεις του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Βρετανίας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα