Υπερβολικά τα δημοσιεύματα για «άτακτη φυγή» στη Γουόλ Στριτ;

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 18:03
REUTERS/SHANNON STAPLETON

Υπερβολικά χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα για «μαζικές αποχωρήσεις» στελεχών από τις χρηματιστηριακές και τις επενδυτικές εταιρείες της Γουόλ Στριτ, ο πρόεδρος της Morgan Stanley Smith Barney, Τσάρλι Τζόστον.

Σύμφωνα με τον κ. Τζόστον, η τάση αυτή στην αγορά θα αντιστραφεί, καθώς οι χρηματιστές και επενδυτικοί σύμβουλοι έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσκολίες του ελεύθερου επαγγέλματος.

Η Morgan Stanley και η Smith Barney της Citigroup δημιούργησαν από κοινού τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών τον περασμένο Ιούνιο. Σύμφωνα με τον Τύπο, πολλές χρηματιστηριακές είδαν τα στελέχη τους να παραιτούνται και εκατοντάδες συμβούλους και αναλυτές τους να μεταπηδούν σε ανταγωνιστές.

Ο κ. Τζόστον, πάντως, υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό προσέλκυσε την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με αποτέλεσμα η εταιρεία του να υποστεί πλήγμα. «Η εντύπωση ότι όλα μας τα στελέχη αυτονομήθηκαν είναι εσφαλμένη», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξής του στο Reuters. «Έχουμε χάσει ελάχιστα στελέχη μας», τονίζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα