ΟΜΕ-ΟΤΕ: Η ΕΕΤΤ δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010 21:53

Συνάντηση με την ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είχε το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Αφορμή στάθηκε η απόφαση της ΕΕΤΤ να διεξαγάγει, για πρώτη φορά, δημόσια διαβούλευση για την πρόθεση του ΟΤΕ να αναβαθμίσει τις ταχύτητες ADSL, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον καταναλωτή. Πρόκειται για μια απόφαση, που κατά την ΟΜΕ-ΟΤΕ, δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες σκοπιμότητας σε βάρος του Οργανισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης η ΟΜΕ-ΟΤΕ κατέθεσε με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, τις απόψεις της για τον τρόπο και τις μεθόδους που η αρμόδια Αρχή μεταχειρίζεται τον ΟΤΕ αλλά και το σύνολο της αγοράς, δημιουργώντας στρεβλώσεις.

Κατά την ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι στρεβλώσεις αυτές επιτρέπουν σε ανταγωνιστές να πωλούν κάτω του κόστους με ό,τι αυτό σημαίνει (μηδενικές επενδύσεις, χαμηλούς μισθούς του εργατικού δυναμικού τους, χρέη προς τον ΟΤΕ, κακής ποιότητας υπηρεσίες προς τον καταναλωτή) και να αγοράζουν κάτω του κόστους από τον ΟΤΕ οδηγώντας τον σε σοβαρές απώλειες εσόδων τις οποίες η Διοίκησή του ΟΤΕ επιχειρεί να ισοσταθμίσει με απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, απαίτηση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων της.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ζητάει την προστασία της περιουσίας του ΟΤΕ που δημιουργήθηκε από τους Έλληνες πολίτες, την περιφρούρηση των θέσεων εργασίας, υγιείς επενδύσεις και ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών της χώρας μας με κανόνες δικαίου, ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα σε λογικό κόστος προς τους καταναλωτές και δημοσιοποιημένες διαδικασίες για τα μοντέλα κοστολόγησης για όλους, τη χρονική διάρκεια ισχύς τους αλλά και τη θέσπιση ορίου χρονικής απάντησης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα