Ανοδος γιέν και δολαρίου

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 06:02
UPD:10:49

Ανοδικά κινήθηκαν γιέν και δολάριο έναντι των περισσότερων κύριων νομισμάτων μετά την είδηση ότι η Κίνα έδωσε εντολή στις τράπεζες να σταματήσουν τα δάνεια στους κερδοσκόπους αυξάνοντας τη ζήτηση για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Το γιέν σημείωσε άνοδο έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα «China Securities Journal» για τον περιορισμό των πιστώσεων εν μέσω ανησυχιών ότι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου αυξάνει τις προσπάθειες για να περιορίσει την άνοδο των τιμών των μετοχών και των τιμών ακινήτων. Το ευρώ υποχώρησε για δεύτερη μέρα έναντι του δολαρίου για δεύτερη μέρα εν μέσω ανησυχιών ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δυσκολευτούν να αποφασίσουν στο θέμα παροχής βοηθείας στην Ελλάδα.

Το γιέν σημείωσε άνοδο στα 123,76 ανά ευρώ στις 12:22 μ.μ. στο Τόκιο από 124,06 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το δολάριο ισχυροποιήθηκε στο 1,3722 ανά ευρώ από 1,3738. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 90,18 γιέν από 90,31 γιέν.

Το δολάριο του Καναδά διαπραγματεύθηκε στο 1,0111 ανά δολάριο ΗΠΑ μετά τη χθεσινή του αναρρίχηση στο 1,0071, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2008. Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου διαπραγματεύθηκε στα 82,44 δολ. το βαρέλι μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 1,5% στα 82,93 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 6 Ιανουαρίου.

Πτωτικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά νομίσματα έναντι του αμερικανικού δολαρίου μετά το σημερινό δημοσίευμα στην «China Securities Journal», επικαλούμενο πηγές, ότι η Κίνα απαγόρευσε στις τράπεζες να δανείζουν στους κατασκευαστές οι οποίοι αγοράζουν γη και δεν πουλούν διαμερίσματα περιμένοντας για υψηλότερες τιμές.

Πτωτικά κινήθηκε το ευρώ εν μέσω ανησυχιών ότι οι 16 χώρες-μέλη της Ευρωζώνης δύσκολα θα συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες για την οικονομική βοήθεια της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν χρειάζεται βοήθεια, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος επί οικονομικών θεμάτων της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, σε αντίθεση με τις προθέσεις των Ευρωπαίων ηγετών, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Νικολά Σαρκοζί.

Η Μέρκελ είπε ότι η Ευρώπη χρειάζεται καλύτερους κανόνες για να ελέγξει τα κράτη που συναλλάσσονται με το ευρώ και θα έπρεπε να αποπέμπει τις χώρες που αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τους New York Times.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα