Πτώση 1% στο Τόκιο

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 09:24
UPD:09:44

Σχεδόν στο σύνολό τους, τα χθεσινά κέρδη του ιαπωνικού δείκτη αντισταθμίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την υποχώρηση των μετοχών ακινήτων που διαδέχθηκε την υποβάθμιση ορισμένων εταιρειών ακινήτων, όπως η Mitsui Fudosan, από χρηματιστηριακές εταιρείες.

Σημαντικός παράγοντας ρευστοποίησης των κερδών στο ιαπωνικό χρηματιστήριο ήταν η υποτίμηση του ευρώ, μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν έχει πολλές ελπίδες για βοήθεια από τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών και ενδέχεται να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Απρίλιο.

«Η πώληση των μετοχών των εξαγωγέων ενισχύθηκε μετά την υποχώρηση του ευρώ και το δημοσίευμα της Dow Jones ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ, γεγονός που εμπνέει ανησυχία καθώς ενδέχεται η κρίση της Ελλάδας να μην αντιμετωπιστεί εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων», σχολιάζει ο Χιοράκι Κουραμόσι, ανώτατο στέλεχος της Tokai Tokyo Securities.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 10.744,03 μονάδες με απώλειες μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε στις 940,79 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα