«Οφέλη από τον Τουρισμό για Ελλάδα και Τουρκία»

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 12:43

Με μια κίνηση ανάδειξης της ελληνοτουρκικής φιλίας θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν στην περιοχή της Σμύρνης. Αντιπροσωπεία από το νησί της Χίου, με επικεφαλής το νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη και τον δήμαρχο Παντελή Βρουλή, θα βρεθούν στα εγκαίνια της τουριστικής περιόδου 2010 και της εβδομάδας τουριστικών δραστηριοτήτων στην περιοχή του Τσεσμέ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης τουρισμού του Τσεσμέ, Οσμάν Καμπασακάλ.

Στόχος, κατά τον κ. Καμπασακάλ, να τονιστεί ότι το Αιγαίο είναι «θάλασσα ειρήνης» και ότι μπορούν και οι δύο χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) να έχουν οφέλη από τον τουρισμό.

Απόδειξη των φιλικών αυτών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Χίου και του Τσεσμέ είναι το «Φεστιβάλ Θεοδωράκη», σημείωσε ο ο κ. Καμπασακάλ και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε να σκορπάμε ανέμους ειρήνης στο Τσεσμέ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονταν το Τσεσμέ τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόλις 6.000-7.000 άτομα, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 60.000 άτομα.

Το 2009 επισκέφθηκαν την Τουρκία συνολικά 27 εκατομμύρια τουρίστες και φέτος αναμένεται νέα αύξηση των επισκεπτών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Α.Α.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα