Μικρή άνοδος στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 13:00
UPD:13:03

ΟΡΙΑΚΗ άνοδο σημειώνει ο βασικός δείκτης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον να εστιάζεται στους κλάδους των τραπεζών και των ασφαλειών. Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% και έχει φθάσει στις 4.143 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά, έχει κινηθεί ανάμεσα στις 4.108,8 και τις 4.184,6 μονάδες.

Σε γενικές γραμμές, η συναλλακτική δραστηριότητα είναι περιορισμένη, καθώς πολλοί επενδυτές προτιμούν να τηρήσουν στάση αναμονής εν όψει της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι την Τρίτη περίπου 150 εταιρείες από τις 500 που συμπεριλαμβάνονται στο δείκτη S&P θα ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Τα σημαντικότερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών επωφελούμενες από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα της Friends Provident. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις της στο παραπάνω χρονικό διάστημα αυξήθηκαν κατά 7,1% ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών Aviva και Prudential ενισχύονται κατά 3,3% και 2,3% αντιστοίχως.

Στον αντίποδα, σημαντική πτώση σημειώνουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της υποχώρησης των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/22/253846.htm . Η μετοχική τιμή της BP υποχωρεί κατά 3,10%. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπερδιπλασιάσει τις επενδύσεις της στην Κίνα http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/22/253848.htm .

Απώλειες (2,56%) καταγράφει η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Safeway μετά την είδηση ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεών της στο τετράμηνο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου υπολείπεται των ανταγωνιστών της.

Ανάλογη πτώση σημειώνει και η μετοχή του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters, ο οποίος διέψευσε χθες τις πληροφορίες περί διορισμού νέου προέδρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα