Απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Πιέσεις στην υψηλή τεχνολογία
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2002 13:55

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται ο βασικός δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς δείκτες, οι οποίοι σημειώνουν μικρή άνοδο. Αυτή την ώρα, o δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 1,34% και βρίσκεται στις 3.238 μονάδες έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 3.203 και τις 3.299 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες (4,34%) καταγράφει η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies, γεγονός που αποδίδεται στις ανησυχίες που προκάλεσε η προειδοποίηση της αμερικανικής Texas Instruments για την κερδοφορία της στο τέταρτο τρίμηνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/10/22/253843.htm .

Πτωτικά κινείται και σήμερα η μετοχή της Bayer. Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με 3.500 δικαστικές αγωγές στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της περυσινής ανάκλησης του φαρμάκου Baycol κατά της χοληστερόλης. Η Bayer ήδη έχει διευθετήσει εκτός δικαστηρίων 100 υποθέσεις διεκδίκησης αποζημιώσεων. Η πρώτη υπόθεση που αφορά στο φάρμακο Baycol αναμένεται να εκδικαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Αντιθέτως, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο τίτλος της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών MLP. Αυτή την ώρα καταγράφει κέρδη της τάξεως του 8,03%. Ανοδο σημειώνουν επίσης οι μετοχές Lufthansa, BMW και DaimlerChrysler.

Tέλος, πτώση 1,23% σημειώνει η μετοχή της E.ON. Η Powergen, θυγατρική της πρώτης, προέβη χθες σε συμφωνία για την απόκτηση του ελέγχου του ενεργητικού της TXU στη Βρετανία έναντι τιμήματος 1,37 δισ. στερλινών (2,9 δισ. δολάρια), την ίδια στιγμή που ο κυριότερος αντίπαλος της PowerGen, η Scottish & Southern Energy, απέσυρε το ενδιαφέρον της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα