Πρόεδρος ΟΕΕ: Απαιραίτητη η αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 21:15

Την ανάγκη αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν, ώστε να μη χρειαστεί η λήψη και πρόσθετων, που θα οδηγούσαν την οικονομία σε πιο βαθιά ύφεση, επισήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πελοπίδας Καλλίρης.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο συνάντησης, που είχε στη Θεσσαλονίκη, με τη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Επιμελητηρίου, υπογραμμισε επίσης πως πρέπει να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, χαρακτηρίζοντας ασφυκτική την κατάσταση των νοικοκυριών και μιλώντας για κοινωνικές επιπτώσεις της ύφεσης που γίνονται ολο και πιο εμφανείς.

«Τα οικονομικά μέτρα επέφεραν πλήγμα στα εισοδήματα και στην ψυχολογία της οικονομίας. Η Ελλάδα που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Εκτιμούμε ότι η ύφεση θα διαρκέσει μία τριετία» σημείωσε.

Επισήμανε ακόμη ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα, η οποία, όπως ανέφερε, έχει συνεισφέρει σημαντικά στις οικονομίες πολλών χωρών, όπως π.χ. της Γερμανίας, όπου «μόνο την τελευταία δεκαετία, δώσαμε 6 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς». Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, είπε ότι «δεν είναι παράδεισος και οι αποφάσεις που επιβάλλει έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία».

Επιπλέον, επέκρινε τόσο τη ΝΔ για την απογραφή όσο και την τωρινή κυβέρνηση για τις δηλώσεις περί Τιτανικού.

Τέλος ζήτησε να μπει πλαφόν στην τιμή των καυσίμων, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα