Νευρικότητα στις αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 00:01

Η αβεβαιότητα γύρω από το ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και τα σενάρια για νέα αύξηση του προεξοφλητικού επιτοκίου από τη Φέντεραλ Ριζέρβ πυροδότησαν χθες νευρικότητα στις αγορές.

Στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 αμφιταλαντεύονταν καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, παραμένοντας έτσι κοντά στα υψηλά 17 μηνών. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε ο χρηματοοικονομικός κλάδος εν μέσω ανησυχιών ότι το επιτόκιο με το οποίο χρεώνει η Fed τις τράπεζες για άμεσα δάνεια (discount rate) θα αυξηθεί περαιτέρω. Σημαντικές απώλειες κατέγραφαν επίσης οι κλάδοι ενέργειας και πρώτων υλών εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές πετρελαίου και μετάλλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σε μια ρευστή συνεδρίαση έκλεισε τελικά με απώλειες 0,1%, στις 1.069,69 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE100 είχε οριακές απώλειες (0,04%), στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax υποχώρησε 0,2% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,5%. Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν και στην Ευρώπη οι τράπεζες. Στον αντίποδα αξιόλογα κέρδη είχαν οι φαρμακοβιομηχανίες.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ βρέθηκε υπό πίεση και απομακρύνθηκε έτσι από τα υψηλά πέντε εβδομάδων έναντι του δολαρίου, στα οποία είχε σκαρφαλώσει την Τετάρτη. Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε και έναντι του γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα