Vidavo: Συνεργασία με το MIT Media Lab

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 12:39

Την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της συνεργασίας της εταιρείας τηλεματικής «Vidavo» και του Εργαστηρίου Μέσων του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT Media Lab) δημοσιοποίησε η ελληνική εταιρεία, που είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Πρόκειται για το έργο CLAP (Cross Layer Algorithms for pHealth - Πολυεπίπεδοι Αλγόριθμοι Επικοινωνιών για εφαρμογή εξατομικευμένης περίθαλψης), το οποίο στοχεύει στην εφαρμογή του εγχειρήματος Ένας Φορητός Υπολογιστής για κάθε Παιδί (One Laptop per Child - OLPC) στο χώρο της Υγείας.

Το OLPC αποτελεί μία πρωτοβουλία του MIT Media Lab για τη διάδοση της τεχνολογίας σε αναπτυσσόμενες χώρες και συγκεκριμένα τον εξοπλισμό των παιδιών με φορητούς υπολογιστές, έτσι ώστε να μπορέσουν να πειραματιστούν & να εκφραστούν.

Το έργο CLAP έχει στόχο να διευρύνει το σκοπό του OLPC και σε συνδυασμό με αισθητήρες ποιότητας ζωής σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα παρακολούθησης και καλυτέρευσης της ζωής πληθυσμιακών ομάδων που διαβιούν σε υποβαθμισμένες συνθήκες περιβάλλοντος και υγείας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αξιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του CLAP σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών και των δύο φορέων αυτή την περίοδο. Αντιπροσωπεία της Vidavo μεταβαίνει σήμερα στη Ταϊβάν μετά από επίσημη πρόσκληση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ταϊπέι, με σκοπό τη διερεύνηση πρωτοκόλλων εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου CLAP σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας και της Αφρικής με πρώτη υποψήφια την Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα