Ιταλία: Κονδύλι 420 εκατ. ευρώ για την τόνωση της βιομηχανίας

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 19:13

Εντολή για την εκταμίευση 420 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια έσοδα προκειμένου να υποστηριχθεί η «δειλή» ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας και να βοηθηθούν στο πλαίσιο αυτό ευαίσθητες, λόγω της παρατεταμένης κρίσης, βιομηχανίες, έδωσε η ιταλική κυβέρνηση.

«Βραδυπορεί η ανάκαμψη...Τονώνουμε λοιπόν τη βιομηχανίας μας, ώστε να καλύψουμε, για φέτος, τον αναπτυξιακό στόχο που θέσαμε», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κλαούντιο Σκάγιολα, διευκρινίζοντας ότι «προσδοκά ανάπτυξη 1,1% φέτος, συγκριτικά με το 2009».

Διευκρίνισε δε ότι τμήμα αυτού του κονδυλίου αφορά, απλά, φοροαπαλλαγές, όπως και πριμ για αγορές υλικού.

Επίσης, ενδεικτικά, οι βιομηχανικοί τομείς, οι οποίοι πρόκειται άμεσα να υποστηριχθούν, είναι: οι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές (50 εκατ.), οι βέσπες, οικολογικές και μη (12 εκατ.), τα είδη κουζίνας (60 εκατ.), οι γερανοί (40 εκατ.) και η γεωργική αγορά με κίνητρα 20 εκατ.ευρώ.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι ειδικά η ιταλική υφαντουργία θα επιδοτηθεί έκτακτα από το κράτος, λόγω της παρατεταμένης κρίσης, με 70 εκατ. ευρώ, ενώ για την αγορά αυτοκινήτου στο σύνολό της πρόκειται, πολύ σύντομα, να ανακοινωθεί σειρά κινήτρων και επιδοτήσεων.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα