Υπό πίεση οι αγορές

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010 00:01

Οι ανησυχίες για στροφή μεγάλων κεντρικών τραπεζών σε πιο περιοριστική πολιτική, αλλά και η εντεινόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις προθέσεις των Ευρωπαίων για στήριξη προς την Ελλάδα έριξαν τη σκιά τους στις αγορές. Μετοχές, πετρέλαιο και ευρώ βρέθηκαν υπό πίεση.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι κλάδοι ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς οι τιμές του αργού υποχώρησαν κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, ενώ και οι τιμές βασικών μετάλλων δέχθηκαν πιέσεις.

Βουτιά 20% έκαναν οι μετοχές της Palm, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές για το τρίτο τρίμηνο χρήσης και απογοητευτικές προβλέψεις για τις πωλήσεις της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, αν και κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης βρισκόταν σε θετικό έδαφος, τερμάτισε τελικά με πτώση 0,4%, στις 1.065,48 μονάδες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν μεταλλευτικές επιχειρήσεις, όπως οι Rio Tinto, Anglo American και Xstrata. Στον αντίποδα αξιόλογα κέρδη είχε ο κλάδος των τραπεζών. Οι μετοχές της Lloyds, η οποία ανακοίνωσε ότι επέστρεψε στην κερδοφορία το 2010, έκαναν άλμα 8%.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε επίσης έναντι του γιεν και του ελβετικού φράγκου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα