Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το ευρώ

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 13:28

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω αβεβαιότητας για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να εξασφαλίσει βοήθεια από την ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

Οι traders παραμένουν νευρικοί ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, ενώ η αναπάντεχη αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας την προηγούμενη εβδομάδα διατηρεί μειωμένη τη διάθεση για ρίσκο, ενισχύοντας το δολάριο.

Οι ηγέτες της ΕΕ παρέμεναν διχασμένοι το σαββατοκύριακο όσον αφορά στην παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η Γερμανία προέτρεψε τη χώρα να λύσει μόνη της τα προβλήματά της, ενώ η Ιταλία τάχθηκε υπέρ της παροχής ευρωπαϊκής βοήθειας.

«Φαίνεται να υπάρχει συμφωνία πως θα υπάρξει κάποιου είδους βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά δεν είναι σαφές τι μορφή θα λάβει (αυτή η βοήθεια)», σχολίασε αναλυτής της SEB στη Στοκχόλμη, προσθέτοντας ότι αυτό θα διατηρήσει τις πιέσεις στο ευρώ.

Στις 13:19 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3519 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 90,60 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα