Πτώση 0,5% στο Τόκιο

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 10:04

Πτώση μισής ποσοστιαίας μονάδας σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος ξεπέρασε τα υψηλά δύο μηνών που είχε σημειώσει την περασμένη εβδομάδα, με την All Nippon Airways να υποχωρεί μετά την ανακοίνωση για διπλασιασμό των προβλέψεων για τις ετήσιες ζημίες της.

¶λμα 3,6% κατέγραψε η μετοχή της Toshiba Corp, μετά την ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με μια εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο πρόεδρος της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς, για την από κοινού κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων.

«Στην αγορά έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκές συνθήκες και με εξαίρεση κάποιες μεμονωμένες μετοχές που επηρεάζονται με βάση εξειδικευμένους παράγοντες, δεν υπάρχει λόγος για ώθηση του Nikkei πολύ υψηλότερα», σχολιάζει ο Χιροάκι Οσακάμπε, διαχειριστής επενδύσεων στην Chibagin Asset Management.

«Γίνεται κάποια συζήτηση σχετικά με την έκβαση της συνόδου σχετικά με την Ελλάδα, αλλά εάν καταλήξουν σε κάποιο σχέδιο βοήθειας, το γεν ίσως αποδυναμωθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα επικρατήσουν κάποιες βραχυχρόνιες τάσεις μετά από αυτή», συμπληρώνει.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.774,15 μονάδες, ενώ και ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, σημειώνοντας πτώση 0,2% στις 947.37 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα