Aegean: Πτώση κερδών, οριακή αύξηση εσόδων

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 17:34
UPD:17:38

Στα 23 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 22%, διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Aegean το 2009, έναντι 29,5 εκατ. ευρώ το 2008. Παράλληλα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε €622,7 εκατ., παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 2%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και εξόδων μίσθωσης αεροσκαφών (EBITDAR) υποχώρησαν 6% στα € 95,9 εκατ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας η Aegean κατέγραψε οριακή αύξηση εσόδων, στο σύνολο του έτους, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, γεγονός που οφείλεται στην σημαντική ανάπτυξη του δικτύου εξωτερικού που υλοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δρομολογίων εξωτερικού ενισχύθηκε με την προσθήκη πτήσεων από Αθήνα προς Παρίσι, Ντίσελντορφ, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Βενετία, Κωνσταντινούπολη, Βιέννη και Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 2009 η Aegean μετέφερε 6,6 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 10% στο σύνολο του δικτύου της. Στο δίκτυο εσωτερικού η Aegean μετέφερε 3,8 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το 2008 ενώ στο δίκτυο εξωτερικού κατέγραψε αύξηση ύψους 22%, μεταφέροντας 2,8 εκ. επιβάτες.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης ότι η κερδοφορία της εταιρείας επηρεάστηκε αρνητικά από την οικονομική κρίση διεθνώς και ιδιαίτερα το τελευταίο τετράμηνο του έτους από το επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΡΑΙΓ



Σχολιασμένα