Ευρωζώνη: Σημαντική ανάπτυξη σε μεταποίηση, υπηρεσίες

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 11:34
UPD:11:39

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τα τέλη του 2006 αναπτύχθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη το Μάρτιο, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών «έτρεξε» με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα άνω των δύο ετών, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Markit.

Στην άνοδο των δεικτών συνέβαλε καθοριστικά η βελτίωση της μεταποίησης στη Γερμανία – τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης – και στη Γαλλία.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης PMI για τη μεταποιητική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ εκτινάχθηκε αυτόν το μήνα στις 56,3 μονάδες από 54,2 μονάδες που ήταν το Φεβρουάριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα διαμορφωνόταν στις 54 μονάδες.

Ο PMI για τις υπηρεσίες αυξήθηκε στις 53,7 μονάδες από 51,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2007. Πρόκειται για τον έβδομο συνεχή μήνα που ο δείκτης διαμορφώνεται πάνω από τις 50 μονάδες, οι οποίες διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

«Τα στοιχεία είναι πολύ θετικά. Ανησυχούσαμε για την απόκλιση στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες έχασαν τη δυναμική τους το Φεβρουάριο, ωστόσο φαίνεται πως την έχουν επανακτήσει – πιθανόν να σχετιζόταν με τον καιρό», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον της Markit.

Σημειώνεται ότι ο σύνθετος δείκτης PMI αναρριχήθηκε στις 55,5 μονάδες – τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 31 μηνών – από 53,7 μονάδες που ήταν το Φεβρουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα