Yπέρ συνδυασμένης βοήθειας προς την Ελλάδα η Μέρκελ

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010 12:17
REUTERS/THOMAS PETER

«Σσθεναρά» δεσμεύμενη απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους για ένα σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα που θα συνδυάζει διμερείς βοήθειες και μία συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς και αυστηρή εφαρμογή των ευρωπαϊκών συνθηκών, τόνισε ότι είναι η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Είμαι σθεναρά δεσμευμένη για την επιτυχία μίας τέτοιας λύσης στην οποία θα εμπλέκονται το ΔΝΤ και διμερείς βοήθειες», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ.

Λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η κ. Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι η Γερμανία δεν θα ανεχθεί «εσκεμμένη υπεκφυγή» από το Σύμφωνο Σταθερότητας από άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Η Μέρκελ στην ομιλία της για την κυβερνητική πολιτική λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες τόνισε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας, η βάση για το ενιαίο νόμισμα,δεν έγινε για μία τέτοια υπεκφυγή.Τα κράτη μέλη δεν πρέπει να «παίζουν» με το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας, είπε και ζήτησε από όλες τις χώρες της ευρωζώνης να προσαρμόσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα με τα ανώτατα όρια που προβλέπει το Σύμφωνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα