Ανακάμπτει το ευρώ μετά την απόφαση για την Ελλάδα

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 10:29

¶νοδο καταγράφει σήμερα το ευρώ, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, καθώς η απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης να εγκρίνουν μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας μετρίασε την ανησυχία των επενδυτών.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν στην παροχή συντονισμένων διμερών δανείων σε εθελοντική βάση προς την Ελλάδα. Η εκταμίευσή τους θα αποφασίζεται ομόφωνα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και υπό αυστηρές προϋποθέσεις με βάση την αξιολόγηση της Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, ο μηχανισμός αυτός θα ενεργοποιείται ως ύστατη λύση, δηλαδή όταν η χρηματοδότηση από τις αγορές θα είναι ανεπαρκής.

«Βασικά, φαίνεται πως το πρόβλημα θα επιλυθεί χωρίς πολλές αναταραχές και έτσι τα πράγματα αναμένεται να ηρεμήσουν. Η μόνη ανησυχία είναι αν θα εμφανιστούν περισσότερα προβλήματα με την Πορτογαλία και την Ισπανία», σχολίασε αναλυτής της Tachibana Securities στο Τόκιο.

Στις 10:20 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3357 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα λίγο πιο κάτω από τα 1,3280 δολάρια. Η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 92,62 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα