Χ.Α.: Σημαντική άνοδος με αιχμή τον κλάδο των τραπεζών

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 10:42
UPD:10:50

Έντονα ανοδικά αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών στη χθεσινή απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης να εγκρίνουν το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο αλλά και στην απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει την προθεσμία ισχύος των εγγυημένων τίτλων.

Με την κίνηση αυτή, όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική», απομακρύνεται η «δαμόκλειος σπάθη» που βρισκόταν για μεγάλο διάστημα πάνω από τις ελληνικές τράπεζες, πιέζοντας την ρευστότητα και αποθαρρύνοντας τους επενδυτές. Οι τραπεζίτες αναμένουν άμεσα αποκλιμάκωση των spreads και άνοιγμα των αγορών για την άντληση κεφαλαίων, θεωρώντας ότι αυτή η εξέλιξη είναι εξίσου σημαντική με το πακέτο βοηθείας.

Οι μετοχές της ΕΤΕ, της Alpha Bank, της EFG Eurobank και της Πειραιώς σημειώνουν άνοδο από 7% - 9%.

«Ανοδικά αναμένεται να αντιδράσει η αγορά σήμερα μετά την απόφαση για συνδυασμένη βοήθεια από ΕΕ και ΔΝΤ για τον δανεισμό της Ελλάδος αλλά και την δήλωση Τρισέ πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να δέχεται ομόλογα με αξιολόγηση ως “BBB-“ ως ενέχυρο μετά το 2010», επισημαίνει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

Αυτή την ώρα (10:39) ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 3,76%, στις 2.140,51 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 38,79 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα