Χαμόγελα στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 12:28

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,6% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε στα υψηλά 18 μηνών. Σημαντικό ρόλο στην άνοδο έπαιξε η ανατίμηση του γεν, καθώς και οι προσδοκίες των επενδυτών για υψηλά μερίσματα στο τέλος του οικονομικού έτους στην Ιαπωνία.

Οι εκτιμήσεις για βελτίωση της κερδοφορίας των εταιρειών και σταθεροποίηση των αγοραστικών τάσεων από το εξωτερικό έχουν ωθήσει τον Nikkei 4,3% υψηλότερα σε διάστημα ενός έτους.

«Οι ξένοι επενδυτές φαίνεται να ανακτούν το ενδιαφέρον που είχαν για την Ιαπωνία, αναλογιζόμενοι ότι η ιαπωνική αγορά είναι μια θετική και όψιμη αγορά όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», σχολιάζει ο Τζον Βέιλ, ανώτατο στέλεχος της Nikko Asset Management.

«Οι ξένοι ανακαλύπτουν ξανά την Ιαπωνία και δεν νομίζω η τάση αυτή να υποχωρήσει σύντομα, για να είμαι ειλικρινής. Εξακολουθούν να διατηρούν μειωμένες θέσεις στη χώρα», συμπληρώνει.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei έκλεισε στις 10.996,37 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κέρδισε 1,5% αγγίζοντας τις 966,72 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα