Πρόταση Μίχαλου για χρηματοδότηση ομολόγου από ελληνικές καταθέσεις του εξωτερικού

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 14:54

Θετικές για την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ για τα ελληνικά ομόλογα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Πρόσθεσε πάντω πως «για να υπάρξει αντίκρισμα και στην πράξη προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων, θα πρέπει οι τράπεζες να αλλάξουν τακτική και να διοχετεύσουν κεφάλαια από την αύξηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Σε ό,τι αφορά το μηχανισμό στήριξης για την Ελλάδα, σε περίπτωση που χρειαστεί, χαρακτήρισε αναμενόμενες τις εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής, εκφράζοντας όμως την αντίθεσή του στην εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, πρότεινε την έκδοση στην ελληνική αγορά κρατικού ομολόγου που θα χρηματοδοτηθεί από τις ελληνικές καταθέσεις στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ως Ε.Β.Ε.Α. προτείνουμε στην κυβέρνηση να διερευνήσει και την περίπτωση της έκδοσης στην ελληνική αγορά, ενός κρατικού ομολόγου που θα χρηματοδοτηθεί από τις ελληνικές καταθέσεις στο εξωτερικό, δίνοντας ισχυρά κίνητρα στους ενδιαφερόμενους. Δηλαδή, να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη χώρα μας κεφαλαίων ελληνικής κυριότητας, χωρίς φορολογική επιβάρυνση για την αγορά του κρατικού ομολόγου με ένα προνομιακό επιτόκιο και με μεσοπρόθεσμη διάρκεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα