Heidelberger Druckmaschinen AG : Απολύει 2.200 υπαλλήλους

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 12:34

Η Heidelberger Druckmaschinen AG, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εκτυπωτικών μηχανών στον κόσμο, θα μειώσει το προσωπικό της κατά 2.200 εργαζομένους, περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη ύφεση που γνωρίζει σε μια δεκαετία ο τομέας της διαφήμισης.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία αναθεώρησε προς τα κάτω τα καθαρά κέρδη και τις πωλήσεις για το έτος και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη μείωση του κόστους λειτουργίας της κατά 200 εκατ. ευρώ (195 εκατ. δολ.) κάθε έτος. «Τα αποτελέσματα από τη μείωση του προσωπικού θα φανούν το επόμενο έτος, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας», Thomas Fichtl.

Η Heidelberger, της οποίας τα έσοδα κατά τα 2/3 προέρχονται από τις μηχανές εκτύπωσης σημάτων, όπως της Bacardi Corp., μεταφέρει τη μονάδα παραγωγής της από τη Νέα Υόρκη και προχωρά στην απόλυση 900 εργαζομένων στην έδρα της στη Γερμανία.

Οι μετοχές της κέρδιζαν περίπου ένα ευρώ ή ποσοστό 3,8%, φθάνοντας στα 29 ευρώ η μία στις 9:27' π.μ. στη Γερμανία. Φέτος, υποχώρησαν κατά το 1/3, μετά την υποχώρηση του δείκτη Bloomberg Europe 500 Machinery Index σε ποσοστό της τάξης του 19%.

Στο πλαίσιο της μείωσης του κόστους λειτουργίας της θα καταργήσει περίπου 400 θέσεις εργασίας και θα μειώσει την παραγωγή μηχανημάτων εκτύπωσης για εφημερίδες. Συνολικά, οι εργαζόμενοι στην Heidelberger έφθαναν τις 24.000 τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα