Ενημέρωση ΥΠΕΚΑ για τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 16:38

Συνάντηση με μετόχους του ομίλου εταιρειών του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ) είχαν την Τετάρτη 24/3, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης, ο γενικός γραμματέας Κ. Μαθιουδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Ομίλου ενημέρωσαν για την πορεία της επένδυσης, την προετοιμασία του προτεινόμενου αγωγού και για τα διάφορα μέτρα σε διακρατικό επίπεδο.

Η Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μανιάτης, υποστηρίζει την ανάπτυξη του "νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου" στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας και του ρόλου της χώρας στην διαφοροποίηση των σχετικών οδεύσεων και στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη αναδείξει ως προτεραιότητα το σύστημα αγωγών διασύνδεσης ITGI-Ποσειδών, που διασυνδέουν τα εθνικά συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδος-Βουλγαρίας-Ιταλίας.

Ειδικά για τον προτεινόμενο αγωγό TAP, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι η σχετική επένδυση συμβάλει θετικά στη διαμόρφωση εναλλακτικών διαδρόμων μεταφοράς αερίου και θα αντιμετωπιστεί με πλήρη διαφάνεια και σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών και κοινοτικών οδηγιών, καθώς εντάσσεται στην ίδια γενική προοπτική και διασφαλίζει αμοιβαία οφέλη για την ελληνική πλευρά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα