¶λμα 4,12% στο Χ.Α.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 17:36
UPD:20:28

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 4,12% κατέγραψε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 2.147,83 μονάδες, στον απόηχο της απόφασης των ηγετών της Ευρωζώνης για μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ιδιαίτερα θετικά επηρέασε το επενδυτικό κλίμα και η απόφαση του επικεφαλής της ΕΚΤ να διατηρήσει χαλαρά κριτήρια χορήγησης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες και για το 2011.

«Είναι πολύ θετική η απόφαση της ΕΚΤ, διότι δίνει στις ελληνικές τράπεζες μια μεγάλη ανάσα από τις πιέσεις ρευστότητας», δήλωσε στο Reuters ο Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Επίσης η απόφαση της ΕΕ για τη βοήθεια στην Ελλάδα, λογικά θα πρέπει να μειώσει το κόστος δανεισμού του δημοσίου και και το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών και θα ενισχύσει την διάθεσή τους για δανεισμό προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 286,68 εκατ. ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν 166 κινήθηκαν ανοδικά, 34 υποχώρησαν και 32 παρέμεινες αμετάβλητες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 5,55%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,79% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε κέρδη 2,79%.

Της ανόδου ηγήθηκε ο κλάδος των τραπεζών, ο οποίος παρουσίασε άνοδο 8,42%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα