S&P: Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Ελλάδας

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 19:39
UPD:21:46

Aμετάβλητες διατηρεί ο οίκος S&P τις αξιολογήσεις της Ελλάδας, μία ημέρα μετά την απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης να εγκρίνουν το μηχανισμό στήριξης της χώρας μας, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο οίκος, η αξιολόγηση της Ελλάδας(ΒΒΒ+) και η αρνητική προοπτική της δεν επηρεάζονται από την απόφαση της Ευρωζώνης για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Κατά την άποψή μας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο S&P, «η εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση και η ταυτόχρονη προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων -ειδικά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης- παραμένουν οι κυριότεροι παράγοντες για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας».

Σύμφωνα με τον οίκο, ο μηχανισμός στήριξης ενισχύει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων παρέχοντάς της μεγαλύτερη δυνατότητα χρηματοδότησης του ελλείμματος τους επόμενους 12 έως 18 μήνες.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο οίκος, ο μηχανισμός βοήθειας ενισχύει την εξωτερική στήριξη για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.

Αυτό, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο οίκος, θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει τα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα