Σημαντικές απώλειες στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 15:23
UPD:15:32

ENTONA πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης κυρίως λόγω των ισχυρών πιέσεων στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Στις 15:14 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Xetra DAX υποχωρούσε κατά 3,76% και είχε διαμορφωθεί στις 3.037,24 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο της συνεδρίασης. Και οι 30 τίτλοι που συγκροτούν τον παραπάνω δείκτη κινούνται πτωτικά.

Τη μεγαλύτερη πτώση (9,15%) σημειώνει η μετοχή της HypoVereinsBank εν μέσω έντονων ανησυχιών για τα οικονομικά αποτελέσματα της γερμανικής τράπεζας στο τρίτο τρίμηνο του 2002. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών σε έρευνα του Reuters, η HVB εμφάνισε ζημίες για δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο.

Σημαντικές απώλειες (8,53%) καταγράφει και η μετοχή της αντασφαλιστικής εταιρείας Munich Re. H Deutsche Bank υποβάθμισε σήμερα την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της πρώτης σε «πώληση» από «διακράτηση». Παράλληλα, μείωσε κατά 14% την τιμή στόχο της γερμανικής μετοχής.

Πτωτικά κινείται τέλος και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler παρά τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε πριν από λίγο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα