ΝΔ: Τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών επιδεινώνονται

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 16:07

Ο υπεύθυνος του Τομέα Γεωργίας, βουλευτής Βοιωτίας, Ευ. Μπασιάκος, σε σχέση με το εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύεται αναξιόπιστη, τόσο στο θέμα του ισχύοντος ορίου στρεμματικής απόδοσης βαμβακιού, όσο και στην εξεύρεση και καταβολή των υπόλοιπων 40 δρχ. ανά κιλό βάμβακος, συνολικού ύψους 50 δισ. δρχ. από εθνικούς πόρους, που δεν έχουν όμως εξασφαλισθεί.

Οι τελευταίες παλινωδίες της, σε σχέση με την τιμή στο βαμβάκι, σύμφωνα με τις δοθείσες κατ' επανάληψη υποσχέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού για τιμή 280 – 300 δρχ. ανά κιλό, καθώς και σε σχέση με το πλαφόν παραγωγής βάμβακος που απαιτείται την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών, επιδεινώνονται λόγω του εγκεκριμένου πέρυσι την άνοιξη ιδιαίτερα δυσμενούς κανονισμού. Και τα προβλήματα δεν έχουν τέλος αφού το κόστος παραγωγής αυξάνεται και δεν παρέχεται από την κυβέρνηση οποιαδήποτε εναλλακτική λύση καλλιέργειας, ώστε να καλυφθούν οι επαχθείς περιορισμοί στην καλλιέργεια».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα