Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 05:17
UPD:05:47

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα σε 10 εβδομάδες μετά από την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ για πέμπτο μήνα και τη βελτίωση της ευρωπαϊκής εμπιστοσύνης για την οικονομική προοπτική.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 125,83 μονάδες στις 11:28 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 19 Ιανουαρίου. Ο δείκτης έχει αναρριχηθεί 10% από τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο μηνών στις 8 Φεβρουαρίου, μετά τη βελτίωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ, την υπόσχεση της Federal Reserve για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα και τη χαλάρωση του δανειακού προγράμματος των ιαπωνικών τραπεζών, περιορίζοντας έτσι τις ανησυχίες ότι τα ελλείμματα προϋπολογισμών στην Ευρώπη θα βλάψουν την παγκόσμια ανάκαμψη.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,5%, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008, καθώς έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας έδειξε ότι ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα περίπου ενός έτους τον Φεβρουάριο. Στην Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX200 Index σημείωσε άνοδο 0,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,6% μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου στην Ουάσινγκτον ότι οι δαπάνες των καταναλωτών αυξήθηκαν 0,3% τον Φεβρουάριο, μετά από άνοδο 0,4% τον Ιανουάριο.

Στην Ευρώπη των 16 που συναλλάσσονται με το ευρώ, ο δείκτης εμπιστοσύνης των στελεχών και των καταναλωτών αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών τον Μάρτιο, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 3,8% φέτος - έως και χθες – έναντι ανόδου 4,2% του S&P 500 και 3,9% του Stoxx Europe 600 Index.

Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου αναρριχήθηκε χθες 3%, τα μέγιστα από τις 16 Φεβρουαρίου. Τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν άνοδο 3,9% στη Νέα Υόρκη.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου αναρριχήθηκε 2,7% φθάνοντας στα 81,17 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα