Φ. Σαχινίδης: Δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 17:39

Ο υφυπουργός Οικονομίας πρόσθεσε πως εκείνο που έχει σημασία είναι να επιμείνουμε και σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι τελικά η Ελλάδα έκανε και σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή και τώρα αρχίζουν και παράγονται τα αποτελέσματα.

«Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλα μέτρα» τόνισε και ο υφυπουργός Οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης, διαβεβαιώοντας πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του ελλείμματος μεγαλύτερη και από 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Μιλώντας στο ρ/σ ΝΕΤ 105,8, σημείωσε ακόμη πως η εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά τους δύο πρώτους μήνες είναι πάρα πάρα πολύ καλή σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2009.

Ο κ. Σαχινίδης πρόσθεσε πως εκείνο που έχει σημασία είναι να επιμείνουμε και σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι τελικά η Ελλάδα έκανε και σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή και τώρα αρχίζουν και παράγονται τα αποτελέσματα. Ένα μεγάλο μέρος από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα ούτε καν στα στοιχεία του Μαρτίου γιατί πολλά από τα μέτρα που έχουμε πάρει δρομολογήθηκαν μέσα στο Μάρτη. Αρα ο Απρίλιος είναι ο μήνας στον οποίο θα φανεί τι συνέπειες θετικές υπήρξαν από τις αποφάσεις τις οποίες πήραμε. Απρίλιο και Μάιο θα έχουμε αποτυπώσει στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού τα οφέλη από όλες τις αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν, ανέφερε ο κ.Σαχινίδης.

Ερωτηθείς για τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η χώρα μας ο κ. Σαχινίδης ανέφερε: «Περιμένουμε ακόμα μεγάλη αποκλιμάκωση των επιτοκίων η οποία θα έρθει καθώς θα βγαίνουν και τα πρώτα αποτελέσματα μετά από το τρίμηνο ή το τετράμηνο και θα φαίνεται ότι όντως η Ελλάδα πετυχαίνει την εφαρμογή των μέτρων και διασφαλίζει ότι σιγά σιγά θα προχωρήσει στην υλοποίηση του στόχου για μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα