Σάνυο Ελλάς: Συρρίκνωση ζημιών το 2009

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 10:10

Στα 5,0 εκατ. ευρώ από 15,3 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκαν οι ζημίες μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Σάνυο Ελλάς το 2009.

Tα Ενοποιημένα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 7,4 εκατ. ευρώ έναντι 6,4 εκατ. ευρώ το 2008. Σύμφωνα με την εταιρεία, η βελτίωση προέρχεται από την εξοικονόμηση των λειτουργικών εξόδων λόγω της παύσης της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας Αρκάδια ΑΒΕΕ.

Τα Ενοποιημένα Αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες ύψους 4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 11,6 εκατ. ευρώ το 2008. Η βελτίωση προέρχεται από την μικρότερη επιβάρυνση από λογιστικές ζημιές αποτίμησης του χαρτοφυλακίου κατά 1,6 εκατ. ευρώ καθώς και από τη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων που προήλθε από την αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου και τα χαμηλότερα επιτόκια της χρήσης κατά 2,4 εκατ. ευρώ.

Αντιθέτως, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου υποχώρησε στα 20,4 εκατ. ευρώ από 82,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα εξαιτίας της μείωσης των εσόδων της θυγατρικής ΣΑΝΥΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. κατά 41 εκατ. από την εμπορία καρτών ανανέωσης τηλεπικοινωνιακού χρόνου, της μείωσης των εσόδων από τον Ναυτιλιακό τομέα κατά 11 εκατ. λόγω μειωμένων ναύλων διεθνώς και της παύσης της παραγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΒΕΕ κατά 10 εκατ.

Όπως υπογραμμίζει η Σάνυο Ελλάς στην ανακοίνωσή της, οι προτεραιότητες για το 2010 εστιάζονται στην περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και στη συνέχιση της παραγωγής θετικών χρηματοοικονομικών ροών μη αποκλείοντας την παράλληλη αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα