Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γιεν και του ευρώ

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 08:36

Υποχωρεί το δολάριο έναντι του γιεν και του ευρώ εν αναμονή των εκθέσεων αυτήν την εβδομάδα, που εκτιμάται να δείξουν μείωση της καταναλωτικής και της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, καθώς μειώνονται οι παραγγελίες των βιομηχανιών, σημάδι ότι η οικονομική ανάπτυξη χάνει τη δυναμική της.

Το γιεν ισχυροποιήθηκε επίσης έναντι του δολαρίου μετά την ανακοίνωση του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Masaru Hayami ότι η χώρα δεν πρέπει να θέσει στόχο για τον πληθωρισμό, προκειμένου να θέσει τέλος στην υποχώρηση του τιμαρίθμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αυτό μείωσε την ανησυχία ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα να διοχετεύσει περισσότερα κεφάλαια στην αγορά, μία κίνηση η οποία ενδέχεται να μετριάσει την αξία του εθνικού νομίσματος της χώρας, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Το δολάριο υποχώρησε στα 123,07 γιεν στη 1:15' μ.μ. στο Τόκυο από 124,60 γιεν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώθηκε στα 97,63 από 97,53.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα