Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 05:26
UPD:05:37

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific υψηλότερα για τέταρτη φορά σε πέντε μέρες, μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και των προσφορών εξαγοράς στην Αυστραλία.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,3% φθάνοντας στις 125,43 μονάδες στις 10:30 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 9,8% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των δύο μηνών στις 8 Φεβρουαρίου μετά τη βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, την υπόσχεση της Federal Reserve να διατηρήσει χαμηλά το κόστος δανεισμού και τον περιορισμό του προγράμματος δανεισμού των ιαπωνικών τραπεζών, μειώνοντας τις ανησυχίες ότι τα ελλείμματα προϋπολογισμών στην Ευρώπη θα αναστείλουν την αναγέννηση της παγκόσμιας οικονομίας

Ο δείκτης Νikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5% στην Ιαπωνία, όπου κυβερνητική έκθεση έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών της χώρας αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 0,8%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,4%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,3% καθώς κλαδικές εκθέσεις έδειξαν οι ότι εργοδότες απροσδόκητα μείωσαν θέσεις εργασίας αυτόν τον μήνα και η επιχειρηματική δραστηριότητα αυξήθηκε με χαμηλότερο των προβλέψεων ρυθμό.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαΐου αναρριχήθηκε 1,7% φθάνοντας στα 83,76 δολ. το βαρέλι χθες στη Νέα Υόρκη, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σημείωσε χθες άνοδο 0,2%, για πέμπτη συνεχόμενη μέρα. Ο δείκτης από τις 24 Μαρτίου έχει αναρριχηθεί 6,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα