Υπό πίεση το ευρώ

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 12:18
UPD:12:20

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι δολαρίου και γιεν, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους Financial Times, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογο ύψους 5-10 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ εντός του μηνός, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες για το μήνα Μάιο.

Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης φέρονται να δήλωσαν στο Market News International ότι η Αθήνα επιθυμεί να τροποποιήσει τη συμφωνία προκειμένου να παρακαμφθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς ανησυχεί ότι θα επιβάλει σκληρούς όρους για την παροχή βοήθειας.

«Υπάρχουν φήμες ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει δύσκολη», παρατηρεί αναλυτής της Commerzbank στη Φρανκφούρτη. «Οι αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στο ευρώ.»

Στις 12:09 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3413 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 93,84 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα