ΕΒΕΑ: «Οχι» στις αλχημείες για την παρακράτηση 8%

Ζητά πλήρη απόσυρση της διάταξης
Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 15:35
UPD:07/04/2010 13:00

Κάλεσμα στο οικονομικό επιτελείο «να σταματήσει τις αλχημείες και να αλλάξει πολιτική αν δε θέλει να οδηγήσει τον ιδιωτικό τομέα στην ίδια κατάσταση με το δημόσιο» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση της παρακράτησης φόρου 8% για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει σε μέτρα που θα οδηγήσουν την αγορά σε πτώχευση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμμένει σε μέτρα που θα οδηγήσουν την αγορά σε πτώχευση», πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος και τόνισε ότι «με την τακτική της θυμίζει τη λαϊκή ρήση “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”».

«Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία μόνο με την έντονη δραστηριοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, σε συνδυασμό βέβαια με την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, η χώρα θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά της και να βγει από τη στενωπό της ύφεσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι «η αγορά απαιτεί την πλήρη απόσυρση της διάταξης, τροποποιημένης ή μη, που προβλέπει παρακράτηση φόρου για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα