Heliosphera: Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας στη Γερμανία

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 15:50

Η πρώτη εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας με φωτοβολταϊκά πλαίσια της Heliosphera κατασκευάζεται ήδη στη Γερμανία από την εταιρεία Mosolf Solar Technik GmbH (MST).

25.200 πλαίσια υψηλής ποιότητας, 110Wp το καθένα, παράχθηκαν στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο της Ευρώπης και εγκαθίστανται στο φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 2.77MWp κοντά στο Saarbrücken, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε ποτέ παγκοσμίως με τεχνολογία micromorph της Oerlikon.

Η Heliosphera έχει στην κατοχή της και λειτουργεί στην Τρίπολη μια γραμμή παραγωγής με ετήσια δυναμικότητα 60MWp, που προμήθευσε η Oerlikon, μια Ελβετική εταιρεία με ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογίας micromorph. Η μονάδα της Heliosphera είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύει μια επένδυση της τάξεως των 180 εκ. ¤ και ξεκίνησε τη λειτουργία της στα τέλη του 2009. Για την MST αυτό το έργο είναι το πρώτο από μια σειρά έργων, που θα υλοποιήσει εντός του 2010, στα πλαίσια της σύμβασης προμήθειας για τουλάχιστον 10ΜWp που υπογράφηκε με την Heliosphera στις αρχές Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα