Στη θέση της Sabena νέα ιδιωτική αεροπορική εταιρεία

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2001 17:35

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Γκι Φερχόφστατ, ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας με έδρα τις Βρυξέλλες, που δεν θα έχει καμιά σχέση με το κράτος.

Λίγες ώρες πριν, ο βελγικός αερομεταφορέας Sabena, με ιστορία 78 χρόνων, ανακοίνωσε ότι κηρύσσει χρεοκοπία. Οι νομικοί σύμβουλοι ζήτησαν τη διάλυση της μητρικής εταιρείας από το δικαστήριο των Βρυξελλών, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Sabena, Φρεντ Σαφάρ, χτες βράδυ ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν βρήκε νέους επενδυτές.

Συνδικάτα και κυβέρνηση διαπραγματεύονταν χτες όλη τη νύχτα μέχρι τις 07:00 σήμερα, αναζητώντας τρόπους να διασωθούν κάποιες από τις 12.000 θέσεις εργασίας. Οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν και αναμένεται να επαναληφθούν εντός της ημέρας.

Η κατάρρευση της Sabena, η οποία ανήκε κατά 50,5% στο κράτος και 49,5% στην υπερχρεωμένη Swissair, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρική χρεοκοπία στο Βέλγιο. H συνδικαλιστική ηγεσία της χώρας αξιώνει την παραίτηση του υπουργού Δημοσίων Επιχειρήσεων, Ρικ Νταμς, που είχε αρμοδιότητα για τον φάκελο της Sabena.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα