Συγκρατημένη άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 10:50

Συγκρατημένη άνοδο της τάξεως του 0,4% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης χάρη στις τράπεζες που ακολούθησαν την τάση που επικράτησε στις ΗΠΑ μετά τις ευοίωνες προβλέψεις για τον κλάδο. Η ρευστοποίηση κερδών, ωστόσο, περιόρισε τα κέρδη στο Τόκιο.

Οι ανοδικές τάσεις που επικράτησαν στον τραπεζικό κλάδο οφείλονται στη Wells Fargo Securities, η οποία προχώρησε χθες στην αναβάθμιση των αμερικανικών τραπεζών μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οι ενδείξεις, ωστόσο, ότι η πρόσφατη τάση ανατίμησης του δολαρίου έναντι του γεν έχει ανακοπεί, οδήγησαν τους επενδυτές σε ρευστοποίηση των κερδών.

«Παρατηρήθηκε μια σχετική υπερθέρμανση [στην αγορά] και πιστεύω ότι η ανατίμηση του γεν λειτούργησε ως αφορμή για τους επενδυτές προκειμένου να προχωρήσουν σε ρευστοποίηση κερδών», σχολιάζει ο Γιουτάκα Μιούρα από την Mizuho Securities.

«Όσον αφορά στις τράπεζες, στη διάρκεια του τελευταίου ράλι δεν είχαν σημειώσει άνοδο αντίστοιχη με εκείνη των άλλων κλάδων», συμπληρώνει. Ο Nikkei έκλεισε στις 11.321,29 μονάδες στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 997,03 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα