Παραμένει υπό πίεση το ευρώ

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 11:34

Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ καθώς παραμένουν οι ανησυχίες αναφορικά με τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, το γιεν υποχωρεί έναντι του δολαρίου Αυστραλίας στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2008.

«Σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, το γιεν πιθανόν να συνεχίσει να δέχεται πιέσεις», σχολίασε αναλυτής ιαπωνικής τράπεζας, εκτιμώντας πάντως ότι δεν θα υποχωρήσει τόσο εύκολα κάτω από τα 95 γιεν ανά δολάριο.

Ο βασικός δείκτης του δολαρίου ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,2%, ενώ το ευρώ σημείωνε πτώση καθώς το δημοσίευμα, που υποστήριζε ότι η Ελλάδα επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που επετεύχθη τον προηγούμενο μήνα στις Βρυξέλλες, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών.

Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα, ωστόσο το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών Bund αναρριχήθηκε χθες σε ιστορικά υψηλά, πάνω από τις 400 μονάδες βάσης.

Στις 11:29 (ώρα Ελλάδος), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3391 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 93,93 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα