Γκ. Χαρδούβελης: Λίγα λόγια γιατί είμαστε στις κεραίες των αγορών

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 15:11
UPD:15:38

«Δεν πρέπει να μιλάμε πολύ. Έφτασε η στιγμή των πράξεων», δήλωσε μιλώντας στο ρ/σ Θέμα 98,9 ο Γκίκας Χαρδούβελης καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και οικονομικός σύμβουλος της Eurobank, αναφερόμενος στη χθεσινή εκτόξευση των spread μετά από τις φήμες για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας των Βρυξελλών.

«Δε μπορούμε πλέον να έχουμε δύο πρόσωπα, ένα προς τα έξω που θα λέει ότι θα επισπεύσουμε τις αλλαγές και ένα δεύτερο ότι δε θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ», παρατήρησε και υπογράμμισε: «Είμαστε πλέον στις κεραίες των αγορών, διαβάζουν και τις ελληνικές εφημερίδες».

« Αν επιμένουν οι αγορές και δεν έχουμε σταθερή γραμμή, πιθανό και να χρειαστούμε τη βοήθεια της Ευρώπης και του ΔΝΤ. Πάντως, το επιτόκιο του 7% δεν είναι και φοβερά μεγάλο, με την έννοια ότι μπορούμε να το αντέξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδούβελης είπε ακόμα ότι «αυτό που θα έρθει να κάνει το ΔΝΤ είναι να κοιτάξει κάθε κομμάτι του προϋπολογισμού και να δει πού είναι τα προβλήματα, ώστε να τα λύσουμε».

Εκτίμησε μάλιστα πως «κάποιες απολύσεις θα δούμε». «Είναι ευκταίο οι άνθρωποι των οποίων οι οργανισμοί θα καταργηθούν να μετεκπαιδευτούν και να τους βάλουμε εκεί που έχουμε ανάγκες», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, προέβλεψε ότι η ύφεση το 2010 θα είναι σίγουρα άνω του 2%. «Το ερώτημα δεν είναι πόσο μεγάλη θα είναι η ύφεση του 2010, αλλά πότε θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του 2011», επισήμανε και τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματα μόνη της και πρόσθεσε ότι βλέπει την πιθανότητα χρεοκοπίας πολύ μικρότερη από ό,τι τη βλέπουν οι αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα